תיירת במהלך הטיול לברלין
צולם ע"י: לא ידוע

אתרים אדריכליים יוצאי דופן, מעצבים חתרנים וצעירים, מוזיאונים לא שגרתיים, ארמונות מרהיבים, אוכל, שופינג, בליינות ועוד המון. ברלין מציעה את הטוב מכל העולמות בכף ידה ומזמינה את כולם לחגיגה. אז מה לעשות בברלין ומה אסור לפספס בפעם הראשונה בעיר? כל ההמלצות שלנו כאן:

אוטובוס התיירים ברלין

אם אתם מגיעים בפעם הראשונה לעיר, אוטובוס התיירים של ברלין ייקח אתכם לכל מה ששווה לעשות כאן והכל בנסיעה נוחה ומרווחת, עם 23 תחנות שבהן תוכלו לעלות ולרדת בחופשיות. אוטובוסhop on hop off הברלינאי מופעל בארבעה קווים (לבן, אדום, ורוד וצהוב) הנוסעים במשך כשעתיים וחצי ועוצרים בכל היעדים העיקריים בעיר: רובע mitte, שדרות אונטר דן לינדן, הרייכסטאג, מגדל הטלוויזיה, אי המוזיאונים ועוד. את הכרטיסים תוכלו לרכוש לפרק זמן של 24, 48 או 72 שעות לבחירתכם.

מגדל הטלוויזיה

כיכר אלכסנדרפלאץ המרכזית מכילה את אחד מסמלי העיר החשובים והבולטים ביותר: מגדל תצפית מרשים בגובה 368 מטרים (אחד המבנים הגבוהים ביותר באירופה), שיציג בפניכם נוף פנורמי מושלם ממעוף הציפור.

למגדל המפורסם שבקצהו מעין כדור דיסקו, יש מעלית שתיקח אתכם עד למרפסת העליונה בתוך 40 שניות ומסעדה מסתובבת (ניתן לרכוש כרטיס כניסה משולב הכולל כניסה וארוחה) שמנצלת את התצורה העגולה של המבנה כדי להשלים סיבוב של 360 בכל 20 דקות.

המקום פתוח מידי יום בשעות 10:00-22:00, כשרצוי לרכוש מראש כרטיסים למגדל הטלוויזיה על מנת להימנע מעמידה ממושכת בתורים. כמו כן, בשבוע הקריסמס והשנה החדשה שעות הפתיחה משתנות ומומלץ לבדוק אותן לפני ההגעה.

מגדל הטלוויזיה בברלין

המוזיאון היהודי

את ההיסטוריה המיוחדת, המרגשת והאמיצה של העם היהודי תוכלו לפגוש במוזיאון היהודי הגדול והנחשב של ברלין. לכאן מגיעים תיירים מכל העולם שנמשכים בראש ובראשונה לעיצוב המבנה המרשים ונסחפים פנימה אל סיפורים, מיצגים, תערוכות ותכנים אינטראקטיביים המספרים את סיפוריה של יהדות גרמניה לאורך 2,000 שנות היסטוריה, עם דגש מיוחד על תקופת השואה. המוזיאון בנוי כמבוכים גדולים בהם אפשר “ללכת לאיבוד” ומתאים לכל הגילאים. סך כל החוויה אורכת כשעתיים.

המוזיאון פתוח מידי יום בשעות 10:00-19:00. ביום כיפור, בשבוע הכריסמס וראש השנה החדשה סגור. ניתן לרכוש מראש את הכרטיסים למוזיאון היהודי בברלין, ובכך להבטיח את מקומכם.

איסט סייד גלרי וחומת ברלין

אם רק יכולנו לגרום לקירות לדבר, הרי שחומת ברלין הייתה מבין הראשונות שהיינו חולמים לשמוע. סיפור החומה המיוחד על הייצוג והסימבוליזציה שבו, מהווה את אחת מנקודות החובה למטיילים בעיר, גם אם מדובר בשחזור באורך 140 מטרים שהתרחש שנים לאחר נפילת החומה המקורית.

אחת הנקודות המעניינות והמרגשות לאורך החומה היא איסט סייד גלרי, הממוקמת מול היכל 02 world מרצדס בנץ ארנה ומציעה מעל 1,300 מטרים של ציורי קיר ענקיים, המביעים פרספקטיבה משלהם בנושאי שלום ומלחמה, פוליטיקה, חלומות והשראה.

את הביקור באיסט סייד גלרי ובחומת ברלין אפשר לשלב גם עם מעבר הגבול המיתולוגי – הצ’ק פוינט צ’ארלי ולהגיע לכיכר פוטסדאם ופארק החומה הפסטורלי.

תיירים מטיילים ליד חומת ברלין

בניין הרייכסטאג

בית הנבחרים הגרמני ידע מערכות בחירות סוערות, שינויים פוליטיים ותפניות היסטוריות יוצאות דופן. הכיפה המיוחדת שלו שהתווספה רק 100 שנים לאחר הקמתו, משקפת היטב את השילוב שבין וותק לחדשנות שמאפיינת את ברלין וגרמניה בכלל.

בתוך מבנה הרייכסטאג המרשים אפשר לסייר בחינם לגמרי, אך יש לרכוש כרטיסים מראש שכן המקום מכיל מגבלת מבקרים. אפשר לעלות אל קומות הכיפה ולהשקיף לכיכר פוטסדאם ופארק טירגארטן, להשכיר אוזניות עם הדרכה באנגלית למהלך הסיור ולנוח מעט בבית הקפה-מסעדה שבקומה העליונה.

המקום פתוח בכל יום בשעות 08:00-00:00, כניסה אחרונה ב-21:45. שעות פתיחת המסעדה 09:00-17:00, 19:00-00:00.

בניין הרייכסטאג בברלין

שער ברנדנבורג

תמונת ניצחון מרהיבה ומרתקת מחכה לכם בקצה שדרת אונטר דן לינדן. שער ברנדבורג היפהפה נחשב לאחד הסמלים המרכזיים בעיר וסביבו שלל תיירים, סיורים בתשלום, חנויות ובתי קפה שהופכים את הביקור כאן לטיול חופשי ונפלא בכל שעות היום והלילה. השער בגובה של כ-28 מטרים עשוי מברונזה ועליו מתנוסס פסל אלת הניצחון מהמיתולוגיה היוונית.

שער ברנדנבורג, ברלין

האנדרטה ליהודי אירופה שנספו

אנדרטת השואה שמנציחה את יהודי אירופה מרשימה וכואבת באותה הנשימה. לא פחות מ-2,700 קוביות בטון פזורות בשטח של כ-19,000 מטרים, כל אחת באורך אחר כדי לספק את התחושה הכאוטית והמפלה לה זכו היהודים. צבעיהן הקודרים של הקוביות שלא במקרה דומים לאלו שבבתי העלמין, משקפים את מצבם של היהודים מאז שעלו הנאצים לשלטון ועד להשמדה המצמררת שהתרחשה לאורך מלחמת העולם השנייה.

האנדרטה נמצאת מדרום לשער ברנדבורג והוקמה בדיוק בשטח שבו ניצב בעבר משרד הקנצלר בתקופת שלטונו של היטלר וסביבה שגרירויות רבות. בסמוך למקום ניתן לבקר גם במוזיאון לזכר השואה ובו 6 אגפי הנצחה ותיעוד.

אנדרטת השואה בברלין

רחוב אונטר דן לינדן וכיכר בבלפלאץ

אם אתם רוצים לספוג את האווירה היפה והנכונה של ברלין, שדרות אונטר דן לינדן הן המקום הטוב ביותר למשימה. בתי הקפה הציוריים, הקונדיטוריות המפתות, המבנים המרשימים שבדרך, המוזיאונים ושלל החנויות מייצרים שעות של פנאי והנאה – עם בני הזוג, הילדים והחברים וללא שום תלות בשעון.

אחת הנקודות המעניינות והמיוחדות בשדרה היא כיכר בבלפלאץ (כיכר בבל), בה נשרפו כ-20,000 ספרים על ידי הנאצים בליל ה-10 למאי 1933. האנדרטה שבמרכז הכיכר היא למעשה מיצג תת קרקעי מאת מיכה אולמן, ובו ניתן להשקיף דרך רצפת זכוכית אל חדר פנימי ובו מדפי ספרים ריקים.

רחוב אונטר דן לינדן, ברלין

אי המוזיאונים

ברוכים הבאים לאתר מורשת לאומית של אונסק”ו, הממוקם על גדת נהר השפרה שזורם לאורך ברלין וחושף את התיירים הרבים לעושר התרבותי והאמנותי של העיר. חלקו הצפוני של האי מכיל 5 מוזיאונים שונים: המוזיאון החדש, המוזיאון הישן, מוזיאון פרגמון, מוזיאון בודה והגלריה הלאומית. מוזיאונים אלה סמוכים למספר אתרים מרכזיים נוספים כמו קתדרלת ברלין, הלוסטגארטן, ארמון הברלינר שטטשלוס ועוד.

המקום עטוף במדשאות רחבות ידיים וניתן להגיע אליו בחינם. הכניסה לכל אחד מהמוזיאונים מותנית ברכישת כרטיסים ובתוכם תפגשו מגוון תערוכות מתחלפות, אוספים ומיצגים מהעולם העתיק – חלקם נשמרו בשלמותם ממש.

שעות הפתיחה הכלליות הן 10:00-18:00. בימי שני חלק מהמוזיאונים סגורים ובימי חמישי חלקם פועלים עד השעה 20:00. בתאריכי הכריסמס והשנה החדשה המוזיאונים סגורים. לתשומת לבכם: מוזיאון הפרגמון סגור בחלקו עקב שיפוצים שיימשכו עד לשנת 2025.

מוזיאון העתיד

הוא מסקרן, לא שגרתי והכי חשוב – חינמי לחלוטין! מוזיאון העתיד (פיוצ’ריום – Futurium) דן בצורה אינטראקטיבית בעתידנו בכדור דרך 5 נושאים: בריאות, אנרגיה, תזונה, עבודה וחיים עירוניים. כל אלו מקבלים פרספקטיבה יוצאת דופן, שמשקפת כיצד ייראו חיינו אם רק נשתמש בטכנולוגיה למטרות טובות.

במוזיאון תפגשו עשרות מיצגים אינטראקטיביים (כולל רובוטים חברותיים באולם הכניסה!) וטכנולוגיות מקוריות שפותחו על ידי צוותי מומחים ומדענים מרחבי העולם. יש גם סדנאות מדליקות לילדים, תצפית יפה על העיר ונהר השפרה, מסעדה ובית קפה.

המוזיאון פתוח בשעות 10:00-18:00, בימי חמישי עד 20:00. בשלישי סגור.

הגלריה הלאומית החדשה

בעיצוב מודרני מרהיב, אחרי השקעה של 140 מיליון יורו לאורך חמש שנות שיפוצים, בשתי קומות ששטחן מעל 12,600 מ”ר – תפגשו יצירות, אמנות, שלל תצוגות ותערוכות מתחלפות, כולן משתייכות לאמנות המודרנית מתחילת המאה ה-20 ואילך. כאן אפשר לצפות ביצירותיהם של אמנים כמו פיקאסו, קוקושקה, פון קלה, פיינינגר ועוד.

המוזיאון פתוח בימים ג’-ו’ בשעות 10:00-18:00.

פארק טירגארטן

הריאה הירוקה והגדולה ביותר בברלין היא פארק טירגארטן, הסמוך לרייכסטאג ולעמוד הניצחון. זהו מקום מושלם לפיקניקים, שוטטות ואווירה פסטורלית רגועה, עם שפע פינות חן נסתרות, בריכות ברווזים ואגמים. בקצה הפארק נמצא גם גן החיות הוותיק בכל גרמניה (גן החיות של ברלין) ובו יותר מ-19,000 מינים של בעלי חיים שונים, כולל אקווריום עם שלל דגים ויצורי ים.

אחד הדברים הייחודיים בפארק הוא “גני הבירה” – מסעדות עם אוכל גרמני מסורתי המגישות מנות יחד עם בירה מקומית טובה. תוכלו גם לפגוש בפסלים רבים של אישיים מפורסמים ולהגיע לארמון פרוסי עתיק בו מתגורר כיום נשיא גרמניה.

פארק טירגארטן ברלין

בית הכנסת בברלין

Berlin Neue Synagoge או אם תרצו, בית הכנסת החדש של ברלין הוא בראש ובראשונה מבנה מפואר ומרהיב להתרשם ממנו. גג הכיפה המוזהב ועיטור מגן הדוד, הצריחים המיוחדים, החלונות המעוגלים וקישוטי הערבסק, המראה האוריינטלי עתיר הקשתות – כל אלה הופכים את בית הכנסת בברלין למיצג ראווה של קודש והיסטוריה.

אפשר לסייר בתוך בית הכנסת וגם להגיע לתפילה, לבקר במוזיאון פנימי שמשחזר את קומת התפילה הישנה של בית הכנסת מהימים שלפני מלחמת העולם השנייה ולעלות לתצפית מרהיבה מתוך הכיפה הגדולה. אחת לחודש ניתן להשתתף בקידוש וסעודת ליל שישי שפתוחה לקהל הרחב.

בית הכנסת פתוח לסיורים בכל ימות החול בשעות 10:00-18:00.

כמה טיפים שטוב להכיר לפני הטיסה

  • הזמינו כרטיסים מראש – בשל האופי החינמי של חלק ניכר מהאטרקציות בברלין, עומדים לא מעט בתור בכניסה ומגלים לא פעם שהמקום התמלא במכסת המבקרים היומית. כדי להתגבר על הבעיה, עליכם להזמין כרטיסים מראש גם כאשר מדובר באטרקציה בחינם. חלק גדול מהם מגיעים עם אופציית דילוג על התור, כך שתוכלו להיכנס ללא המתנה.
  • רכשו כרטיסי נסיעה בתחבורה הציבורית – מערך התחבורה של ברלין מפותח ביותר ומאפשר רכישה של כרטיס נסיעה משולב לכל הרכבות הקלות, הרכבות התחתיות, האוטובוסים והחשמליות. את הכרטיס מומלץ לקנות עם תוקף שתואם את זמן השהות שלכם בעיר. שימו לב שישנו מערך של אוטובוסי לילה שעבורו רוכשים כרטיסים בנפרד. מומלץ שלא לבחון את הסבלנות של הגרמנים בניסיונות להתגנב ללא כרטיסים: פקחים סמויים רבים נמצאים בכל מערך התחבורה וקונסים בסכומים גבוהים.
  • שמרו על נימוסים טובים – תודה (Danke schön), סליחה (Enschuldigen sie) ובבקשה (Bitte schön) הן מילים סופר נפוצות בז’רגון הגרמני ויסייעו לכם להיטמע קצת טוב יותר באוכלוסייה המקומית. בברלין לא מעריכים חוצפה וגסות רוח ואתם בהחלט תזכו לפרצופים זועמים ואפילו הערות בנושא אם תתנהגו כך. מקובל גם לשמור על מרחק פיזי סביר מאחרים ולכבד את גבולות הגזרה שלהם.
  • התמצאות קלה ברובעי ברלין – הנה מדריך למסתבכים שמגיעים הנה בפעם הראשונה: רובע מיטה הוא הרובע התיירותי שבו רוב המלונות, האטרקציות והתיירות. טירגרטן וכיכר פוטסדאם הם האזור הירוק והמיוער של העיר. שכונת קרויצברג מושלמת למי שרוצה להיטמע במקומיים, פרנצלאואר ברג (Prenzlauer Berg) ופרידריכסהיין (Friedrichshein) הן שכונות הסטודנטים והמשפחות, שלוס-שרלוטנבורג (Charlottenburg) הוא שכונת ה”היי סוסייטי” המפוארת ואי המוזיאונים הוא המרכז התרבותי-היסטורי החשוב של העיר.
  • ויש גם המון חיי לילה – ברלין מחזיקה בסצנת בליינות צבעונית ומגוונת, עם מסיבות דיג’יי מהמובילים בעולם, בארים, פאבים, סצנת גייז מפותחת ומועדוני אנדרגראונד ופטיש. אם חשבתם שכשהמוזיאונים נסגרים העיר נרדמת, דעו שאפשר לחגוג כאן גם עד הזריחה ולהנות מבילוי עתיר סטייל, בירה ואקשן.

ברלין ממבט על

ברלין: כל מה שאפשר לבקש מחופשה אירופאית קצרה וטובה

בירת גרמניה ידעה שלל תהפוכות ושינויים לאורך ההיסטוריה, מה שהופך אותה למוקד משיכה ייחודי, אינטליגנטי ומסעיר. החוויה כאן נעה בלי סוף על פני ישן וחדש ומציעה הרפתקה תיירותית צבעונית, חדשנית ומלאה אנרגיה, עם המון פעילויות ודברים שאפשר לעשות. בין אם תבואו רק ליומיים-שלושה עם בני הזוג ובין אם לשבוע שלם עם הילדים – ברלין תפתיע, תרגש ותסקרן אתכם בכל שעה מחדש.

תיירת מצטלמת על שער ברנדנבורג בברלין

שאלות נפוצות:

מה יש לעשות בברלין?

ברלין מציעה טיול מחוץ לקופסה, עם הרבה טיולים רגליים חופשיים בשכונות תוססות ושדרות טרנדיות, סיורים, אתרי תרבות והיסטוריה, מבנים מיוחדים ועוד. חלק גדול מהפעילויות הן בחינם.

על מה אסור לוותר כשנוסעים לטיול 5 ימים בברלין?

חמישה ימים בהחלט יספיקו למפגש קרוב עם כל אתרי החובה: הרייכסטאג, מגדל הטלוויזיה, אי המוזיאונים, שער ברנדנבורג, הכיכרות המרכזיים והשדרות. הסקירה שלנו מציגה את האטרקציות הטובות ביותר בברלין שכדאי לתפוס, רובן בחינם.

מה לעשות בברלין בחורף?

החורף האירופאי הקפוא לא משפיע על החוויה בברלין ואפילו להיפך: רוב האתרים סגורים ומוגנים וניתן לבקר במוזיאונים השונים, בתי הכנסת, מרכזי הקניות והחנויות. העיר מתרוקנת מתיירים ומאפשרת לכם לטייל בנחת, כמעט ללא תורים.

מה לעשות בברלין ביום ראשון?

בימי ראשון בברלין כל האטרקציות פועלות כסדרן ואליהן מתווספים שלל ירידים, שווקים, מסיבות רחוב, סיורים, מופעים פתוחים ועוד. זהו כנראה היום התוסס והצבעוני ביותר בשבוע ובהחלט שווה להגיע בו לעיר.

מהן האטרקציות הכי טובות בברלין?

מבין עשרות אטרקציות מצוינות, נמליץ לכם על מגדל הטלוויזיה, המוזיאון היהודי ומוזיאון העתיד שפונים לכל הגילאים ואינם מוגבלים בזמן. נרצה לספר לכם גם על אוטובוס התיירים שמגיע לכל היעדים הללו ותוכלו לעלות ולרדת ממנו בחופשיות בכל נקודה שתרצו.

איפה הכי שווה להצטלם בברלין?

כעיר טרנדית, אופנתית ומתקדמת, בברלין אפשר למצוא המון לוקיישנים מטריפים שהעדשה אוהבת, ביניהם נציין לטובה את שער ברנדנבורג הפופולרי ואת איסט סייד גלרי שבחומת ברלין על ציוריה המדהימים.